Beypazarı müzeler çalıştayına ev sahipliği ediyor.
Okunma Sayısı : 1511  /  14.02.2013

Beypazarı müzeler çalıştayına ev sahipliği ediyor. Yaşayan Müze ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Türk Hamam Müzesi 13-14 Eylül tarihlerinde uluslararası müzeler çalıştayı düzenliyor. Müzecilik deneyimlerinin paylaşılmasını amaçlayan çalıştayın katılımcı kadrosu ise oldukça zengin. Ülkemizin dört bir yanından müzecilerin katılacağa çalıştayda üniversitelerden akademisyenler de bulunuyor. Bunun yanı sıra çalıştayda İngiltere ve Macaristan’dan da uzmanların yer alacağı bilgisi alındı. Bu çalıştayı organize edip 40 uzmanı Beypazarı’nda buluşturacak kişi ise kendisi de Beypazarlı olan Dr. Sema Demir. Demir aynı zamanda Gazi Üniversitesi’nde müzecilik dersleri veriyor. Böyle bir çalıştay düzenlemenin mutluluğunu yaşayan Dr. Sema Demir çalıştay hakkında şu bilgileri verdi: “Müzeler maddî kültür, sanat ve doğa varlıkları için birçok koruma, belgeleme, sergileme yaklaşımı geliştirmiştir. Ancak bu yaklaşımları somut olmayan kültürel miras için kullanmak mümkün müdür? Eğer değilse somut olmayan kültürel miras müzelerde nasıl korunmalı, belgelenmeli ve sergilenmelidir? Çalıştay sırasında söz konusu bu temel soruya yanıtlar almaya, bu konu çerçevesinde düşünmeye, bu sorunu çözümlemeye odaklanılacaktır.” Öte yandan 14 Eylül saat 15.00’te, Türkiye’nin hamam ve temizlik kültürünü konu edinen ilk müzesi olacak Türk Hamam Müzesinin açılışı yapılacak. Dr. Sema Demir, akademisyenlerin, müzecilerin yanı sıra meclisten de önemli kişilerin yer alacağı bilinen açılışa tüm müze dostlarını beklediklerini belirtti.